Bio tks-mkos rtes
vizipaci 2005.03.04. 13:01
Bio tks-mkos rtes
|
Hozzvalk (20 db-hoz):
0,25 kg Biopont teljes kirls bio bzaliszt 0,25 kg Biopont fehr bio tnklybzaliszt 3 dl Biopont bio szjajoghurt (natr) 10 dkg Biopont bio margarin 1,25 kg mk 1,25 kg sttk mz
A liszteket sszekeverjk a szjajoghurttal s a margarinnal, jl kidolgozzuk s egy fl rt hideg helyen pihentetjk. A tsztt lisztezett deszkra helyezzk s papr vkonysgra nyjtjuk (a teljes kirls liszt sikrtartalma kisebb, ezrt nem lehet olyan vkonyra hzni, mint a klasszikus rtestsztt, de vatos mozdulatokkal elg vkonyra nyjthat). A mkot megdarljuk, hozzadjuk a reszelt tkt s sszekeverjk. A tltelket a kinyjtott tsztra helyezzk, mzet csurgatunk r, feltekerjk, s 200-220 C-fokos stben megstjk.
|
|