Ftelek : Mogyors - tnklys pirog |
Mogyors - tnklys pirog
vizipaci 2005.03.04. 12:06
Mogyors - tnklys pirog
|

Napfivrek recept
Mogyors - tnklys pirog paradicsommal
Alapanyagok :
Tszthoz :
BIO margarin - 20 dkg. /Biopont termk/ BIO fehr tnklybzaliszt - 27 dkg. /Biopont termk/ Stpor - 0,5 cs. BIO szjatejszn - 0,75 dl. /Biopont termk/
Tltelkhez :
BIO zabpehely - 30 dkg. /Biopont termk/ Paradicsom - 30 dkg. Prhagyma - 20 dkg. (Vegabond) Magyaros-tnklys gabonard - 50 dkg. /Biopont termk/ Prklt fldimogyor - 40 dkg. /Biopont termk/ BIO natr szjaital - 6 dl. /Biopont termk/ BIO fehr tnklybzaliszt - 3 dkg. /Biopont termk/ Friss metlhagyma - 1 cs. Petrezselyem zld - 1 cs. rlt fehrbors Trkony S
Az elkszts mdja :
A tszta :
A lisztben elkeverjk a stport s egy kevs st. A margarin s a tejszn hozzadsval tsztt gyrunk. A tszta 2/3 rszt egy vkonyan kiolajozott tepsibe simtjuk.
A tltelk :
A zabpehelybe belekeverjk a durvra trt mogyort, s a fl karikra vgott prhagymt. A finomra vgott metlhagymt, petrezselyem zldet s a fszereket kevs sval szintn hozzadjuk, majd leforrzzuk a szjaitallal. Amennyiben szksges a lisztet a kihlt tltelkbe keverjk.
A tltelket elsimtjuk a tsztn, majd egyenletesen elosztjuk rajta a karikra vgott Tnklys gabonarudat s a paradicsomot. A tszta 1/3 rszvel bercsozzuk a pirog tetejt. 180 C -os stben kszre stjk.
Knny saltkkal tlaljuk.
|
|