Grg spentlepny
vizipaci 2005.03.04. 11:50
Grg spentlepny
|

Napfivrek recept
Alapanyagok :
Rtes tszta - 2 cs. Friss paraj - 20 dkg. Prhagyma - 8 dkg. Petrezselyem zld - 1 cs. Fokhagyma - 6 ger. Olivaolaj - 0,5 dl. Szja virsli - 4 db. /Biopont termk/ Szeletelt mandula - 10 dkg. /Biopont termk/ Szerecsendi S
Az elkszts mdja :
A parajleveleket tbbszr megmossuk, a szrait eltvoltjuk. Gyngyz, forrsban lv vzben leforrzzuk, majd lecspgtetjk. A mandult stben megpirtjuk.
Az olajon megproljuk a fl karikkra vgott prhagymt s szja virslit. A parajt kb. 2x2 cm-es kockkra tvgjuk s hozzadjuk a raguhoz. zestjk sval, szerecsendival, zzott fokhagymval s a finomra vgott petrezselyem zlddel. Vgl lazn beleforgatjuk a pirtott szeletelt mandult.
A rtestsztt kihajtjuk, hosszban 3 db-ra vgjuk. A tltelkbl kis halmokat helyeznk minden tsztacsk elejre, s hromszg alakban flhajtogatjuk. Vkonyan kiolajozott tepsibe helyezzk, a tetejt szintn vkonyan lekenjk. 180 C -os stben pirosra stjk.
Prolt gabonaflkkel, friss vegyes saltkkal tlaljuk.
|
|