Kakukkfves klesfelfjt
vizipaci 2005.03.04. 11:49
Kakukkfves klesfelfjt
|

Napfivrek recept
Kakukkfves klesfelfjt tejsznes karalbgolykkal
A felfjt alapanyagai :
BIO kles - 30 dkg. /Biopont termk/ Cukkni - 5 dkg. Srgarpa - 10 dkg. Vrshagyma - 1 fej Prhagyma - 5 dkg. Padlizsn - 5 dkg. Gomba - 10 dkg. Petrezselyem zld - 2 cs. BIO zabital - 3 dl. /Biopont termk/ BIO fehr tnklybzaliszt - 10 dkg. /Biopont termk/ Stpor - 1 cs. Szjaszsz - 0,5 dl. Kakukkf Gymbr Kurkuma
A mrts alapanyagai :
Karalb - 12 dkg. Olivaolaj - 0,4 dl. BIO fehr tnklybzaliszt - 4 dkg. /Biopont termk/ BIO szjatejszn - 1 dl. /Biopont termk/ BIO zabital - 3,5 dl. /Biopont termk/ Petrezselyem zld - 2 cs. Szerecsendi Fehrbors Lestyn Citrom - 0,5 db. S - 1 dkg
Az elkszts mdja :
A klest tbbszri tmoss s leszrs utn 2x-es mennyisg vzben a vrshagymval, kevs sval s kurkumval megfzzk. A zldsgeket vkony cskokra vgjuk. A kihlt ftt klest flkeverjk, hozzadjuk a fszereket, a stport s a lisztet, majd egyenletesen elkeverjk. vatosan belekeverjk a zabitalt. Kiolajozott s kilisztezett tepsibe, illetve stformba helyezzk. 160C-on kszre stjk.
A mrts elksztsi mdja :
A karalbbl golykat formzunk karalbvj segtsgvel. Besamel alapmrtst ksztnk a lisztbl, a zabitalbl s a szjatejsznbl. Kszre zestjk a fszerekkel, sval, a finomra vgott petrezselyem zlddel, s a citromlvel. Belehelyezzk a karalb golykat, s kszre proljuk. |
|