Prolt kles karalbhajban
vizipaci 2005.03.04. 11:45
Prolt kles karalbhajban
|

Napfivrek recept
Prolt kles karalbhajban kapormrtssal
Alapanyagok :
BIO kles - 20 dkg. /Biopont termk/ Karalb - 4 db. Brokkoli - 10 dkg. Prhagyma - 5 dkg. Pritamin paprika - 10 dkg. Petrezselyem zld - 1 cs. Metlhagyma - 0,5 cs. Vrshagyma - 1 fej Fokhagyma - 0,5 fej Olivaolaj Fehrbors Lestyn S
A mrts alapanyagai :
Olivaolaj - 0,4 dl. BIO fehr tnklybzaliszt - 4 dkg. /Biopont termk/ BIO szjatejszn - 1 dl. /Biopont termk/ BIO zabital - 3,5 dl. /Biopont termk/ Kapor - 2 cs. S - 1 dkg Bio ndcukor - 1 dkg. /Biopont termk/ Citrom - 0,5 db.
Az karalbhaj elksztsi mdja :
A karalbkat megmossuk, meghmozzuk, s flbe vgjuk. Kzepket karalbvjval kivesszk, majd vkonyan kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk ket.
A klest tbbszri tmoss s leszrs utn 2x-es mennyisg vzben a fej vrshagymval egytt feltesszk fni. A forrs utn hozzadjuk a rzsira szedett brokkolit, valamint az aprra vgott prhagymt s paprikt. zestjk a finomra vgott metlhagymval, petrezselyem zlddel, zzott fokhagymval, illetve a fszerekkel.
A kihlt klest vatosan felkeverjk, majd a karalbkba halmozzuk.
A mrts elksztsi mdja :
Besamel alapmrtst ksztnk a lisztbl, a szjatejsznbl s a zabitalbl. Kszre zestjk a finomra vgott kaporral, sval, ndcukorral s a citromlvel.
|
|