Tatrks tnklybatyu
vizipaci 2005.03.04. 11:44
Tatrks tnklybatyu
|

Napfivrek recept
Tatrks tnklybatyu friss paradicsommrtsban
Alapanyagok :
Palacsinta - 8 db. BIO hajdina - 10 dkg. /Biopont termk/ Gomba - 5 dkg. Zldbors - 5 dkg. Fokhagyma - 6 ger. Petrezselyem zld - 1 cs. (Vegabond) Magyaros - tnklys gabonard - 8 dkg. /Biopont termk/ BIO lenmag - 3 dkg. /Biopont termk/ Gymbr S
A mrtshoz :
Hmozott paradicsom - 30 dkg. Prhagyma - 10 dkg. T.V. paprika - 5 dkg. Zeller zld - 2 cs. BIO ndcukor - 5 dkg. /Biopont termk/ Bazsalikom Oregano S
Az elkszts mdja :
A hajdint megmossuk, majd 2x-es mennyisg vzben feltesszk fni. A lenmagot stben megpirtjuk. Hozzadjuk a szeletelt, pirtott gombt, a zldborst, zestjk gymbrrel s sval. Mikor mr majdnem elftte a levt, belekeverjk a zzott fokhagymt, a finomra vgott petrezselyem zldet, a karikkra vgott tnklys gabonarudat s a pirtott lenmagot. A tzrl lehzzuk, fed alatt kszre, proljuk.
A hmozott paradicsomokat kockkra vgjuk, hozzadjuk a kockra vgott prhagymt s paprikt. zestjk, fszerezzk, majd sszeforraljuk.
Tlalskor a tltelket a palacsintkba gngyljk, tnyrra helyezzk, s flig thzzuk a mrtssal.
|
|