1 szl torma (friss) 30 dkg liszt 5-5 dl tej s hsleves (leveskockbl) 2 dkg vaj fl citrom (leve) 5 dkg fstlt szalonna 1 dl tejszn cukor rlt fehr bors s 1 szelet pirts zszsalevl
ELKSZTS
A tormt megreszeljk, s citromlvel elkeverjk. Egy fazkban felolvasztjuk a vajat, s megpirtjuk benne a lisztet, majd hozzntjk a hslevest s a tejet. llandan kevergetve felforraljuk, s belekeverjk a reszelt tormt. Sval, borssal, cukorral zestjk, majd levesszk a tzrl, s melegen tartjuk. Az apr kockkra vgott szalonna zsrjt kistjk, majd a zsrjban megpirtjuk a pirtskockkat is. A tejsznt belekeverjk a levesbe, s felforraljuk, de nem fzzk tovbb. A szalonna- s kenyrkockkat a leves tetejre szrjuk, s zszsalevllel dsztjk.