A csirkt feldaraboljuk, fazkba tesszk, hideg vizet ntnk r, s felforraljuk. Beletesszk a reszelt hagymt s gymbrt, a kurkumt, megszzuk, borsozzuk, s 1 rig kislngon fzzk. Kzben a rpkat kis kockkra daraboljuk, a zellerszrakat felkarikzzuk. Amikor a csirkehs mr puha, kiszedjk a levesbl, s leszedjk a csontrl. A levest leszrjk, hozzadjuk a paradicsomprt, s annyi vizet, hogy 1,2 liter folyadkot kapjunk. Felforraljuk, beletesszk a rpkat meg a zellert, flpuhra fzzk, majd visszatesszk a csirkehst, a zldborst, s mg 10 percig fzzk. A citrom levvel savanytjuk, s koriandert szrunk a tetejre.
Ez a leves hidegen is finom. Dsthatjuk, ha a rpkkal egy idben 10 dkg rizst is belefznk.