A megtiszttott zzt s a br nlkli csirkenyakat darabokra vgjuk, s egy nagy lbasban 2 egsz hagymval, sval, borssal, babrlevllel, szegfszeggel 2 liter vzben feltesszk fni. Amikor felforrt, lefedjk, s kislngon, gyngyztetve 1 rig fzzk, amg krlbell 1,5 liter marad belle. Leszrjk, amikor kihlt, htbe tesszk, majd kanllal leszedjk a zsrt a tetejrl. A felforrstott vajban megprtjuk a finomra vgott hagymt, a felszeletelt srgarpt s zellert, hozzadjuk a metlhagymt meg a trkonyt, s jl sszekeverve nhny percig egytt proljuk. Vgl beletesszk a vkony szeletekre vgott gombt, megszrjuk a kukoricaliszttel, s sszekeverjk. Lassan felntjk a hslevessel, s addig fzzk, amg a gomba megpuhul, a leves pedig besrsdik. Megszzuk, megborsozzuk, s beletesszk a citromhjat. A tejflt kzvetlenl a tlals eltt keverjk bele, s ekkor hintjk meg a prklt szezmmaggal is. Reszelt parmezn sajtot knlunk mell.