A prt s a zellerszrat felkarikzzuk. A burgonyt meghmozzuk, kis kockkra vgjuk. A hallevest felforraljuk. A szalonnt felkockzzuk, megpirtjuk, majd kiszedjk. A zsrjba keverjk a vajat, a prt, a zellerkarikkat, a burgonyt, s llandan kevergetve aranysznre pirtjuk. Amikor megpuhultak, liszttel megszrjuk, s mg 1 percig proljuk, majd a forr hallevessel felntjk, s kevergetve srre fzzk. Mg 10 percig proljuk, idnknt megkeverjk. A halfilt 2 cm-es kockkra vgjuk, a zldsgekhez adjuk, 5 percig fzzk, majd belekeverjk a kagylkat, a rkokat, a tejsznt, a petrezselymet, a szalonnakockkat, s mg 5 percig fzzk. Sval, borssal zestjk, s petrezselyemmel megszrjuk.
Szent Jakab-kagylt zsiai boltokban vsrolhatunk, de msfle kagylval is finom.