A lencst elz este beztatjuk, tbb vzben tbltjk. Msnap, egy utols blts utn fazkba tesszk, 4 dl vizet ntnk r, beledobjuk a sztmorzsolt leveskockt, rszrjuk a kmnyt meg a paprikt. Felforraljuk, s a forrstl szmtott legalbb 10 percig kislngon fzzk, amg a lencse megpuhul. A kolbszt forr vzzel lemossuk, lehzzuk a hjt, s felkarikzzuk. Tapadsmentes serpenyben 1 percig pirtjuk a kolbszkarikk mindkt oldalt, majd itatsra szedjk. A megftt lencst botmixerrel prstjk. Belekeverjk a tejflt, visszatesszk a tzre, s kzepes lngon 1 perc alatt felmelegtjk. Tnyrokba merjk, elosztjuk bennk a kolbszkarikkat, megszrjuk snidlinggel, s azonnal tlaljuk.
Ugyangy fzhetnk levest csicseriborsbl is, de akkor snidling helyett finomra vgott korianderlevelet szrjunk r. A lencst egyszer fehr babbal is helyettesthetjk.