40 dkg csirkeaprlk 10-10 dkg fehrrpa s csiperkegomba 20 dkg srgarpa 1 db zellergum 2 dkg vaj 1 csokor petrezselyem 1 dkg liszt mokkskanl pirospaprika rlt fehr bors s
ELKSZTS
A vaj felt elhevtjk, s az aprlkot tpirtjuk benne. Felengedjk egy liter hideg vzzel, kiss megszzuk, s felforraljuk. A rpkat s a zellert kis kockkra vgva hozzadjuk az aprlkhoz, s egytt tovbb fzzk. Amikor a hs megpuhult, hozztesszk a cikkekre vgott gombt. Borssal zestjk, majd nhny percig mg tovbb fzzk. Kzben a maradk vajbl s a lisztbl vilgos rntst ksztnk. Meghintjk pirospaprikval, hozzadjuk a finomra vgott petrezselymet, s kevs vzzel felengedjk. Habvervel simra keverjk. Hozzntjk a leveshez, s kislngon alaposan kiforraljuk. Bettknt kln kifztt tsztt adhatunk hozz.