2 nagy paprika (piros szn) 2 nagy paprika (srga) 2 fej vrshagyma 2 evkanl olvaolaj 2 evkanl marhahsleves (leveskockbl) 1 kvskanl pirospaprika 2 evkanl tejszn rlt bors s
ELKSZTS
A paprikkat meghmozzuk, kettvgjuk, magjaikat, ereiket eltvoltjuk, hsukat felkockzzuk, s 1 evkanlnyit flretesznk. A hagymt aprra vgjuk, s az olajban vegesre proljuk (vigyzzunk, ne kapjon sznt!). Hozzadjuk a paprikakockkat, s folyamatosan keverve 5 percig proljuk. Belentjk a marhahslevest, s 1 liter meleg vzzel felengedjk. Sval, borssal zestjk, s felforraljuk. Amikor forr, a tzet mrskeljk, az ednyt lefedjk, s 2 percig fzzk. Ekkor turmixoljuk, s hozzadjuk a tejsznt, a pirospaprikt, jrafszerezzk, s sszekeverjk. A maradk paprikakockval megszrva tlaljuk.
Varici Mg zletesebb nyri levest kapunk, ha tejszn helyett kaukzusi kefirt hasznlunk.