A hagymkat aprra vgjuk, s az olaj felben vegesre proljuk. Hozzadjuk a paprikt, a babrlevelet, a paradicsomprt, s sval, borssal zestjk. Lefedve, kislngon 10 percig fzzk. A halat 4 rszre vgjuk, lisztbe forgatjuk, s a maradk olajban mindkt oldalukon pirosra stjk a szeleteket, majd elmelegtett stbe tesszk, mg a leves teljesen elkszl. A kagylkat foly vzzel megmossuk, s a borban 3 percig forraljuk, hogy kinyljanak, majd ezeket is meleg helyen tartjuk felhasznlsig. A bort leszrjk, hozzadjuk a hallevest, s felforraljuk. Ekkor belentjk a hagyms-paradicsomos szszt, s a felre forraljuk. A fokhagymkat a mandulval s 1 evkanl lvel turmixoljuk. Hozzadjuk a petrezselymet, a sfrnyt, majd az egszet a levesbe keverjk. Lefedve, kislngon mg 1 percig fzzk. Amikor ksz, a levest a halszeletekre s a kagylkra ntjk, s aluflival lefedjk. 1 percre forr stbe tesszk, s tmelegtjk.