4 szelet vastag toast kenyr 4 kvskanl vaj 4 tojs rlt bors s snidling (finomra vgott)
ELKSZTS
A kenyrszeleteket vajjal megkenjk, majd teflontepsibe tesszk. A tojssrgkat vatosan egy-egy csszealjra cssztatjuk. (gyeljnk arra, hogy egszben maradjanak!) A tojsfehrjt kevs sval zestjk, s ecsettel (nem villval!) habosra verjk, majd csillagcsv nyomzskba tesszk, s a kenyrszeleteket krben feldsztjk vele. Kzpen resen hagyjuk, oda ntjk t vatosan a tojssrgkat. Forr stben 10 perc alatt kszre stjk. Akkor j, ha a tojssrgk megslnek, a tojsfehrje pedig egy kis sznt kap. Sval, borssal megszrjuk, s snidlinggel dsztve melegen tlaljuk.
A tojssrgk biztosan egyben maradnak, ha a csszealjakat elszr vzbe mrtjuk, majd olajos ecsettel megkenjk.
Amikor a tojsfehrjt a csillagcsv nyomzskba tltjk, vigyzzunk, ne trjk nagyon ssze, s csak vatosan nyomjuk t.