4 szelet 2 centi vastag kenyr 1 mogyorhagyma 50 dkg edami sajt 50 dkg fstlt sajt 4 evkanl tej 2 dl tejszn 2 evkanl almaplinka 4 alma (jonagold) 1 citrom
ELKSZTS
A kenyrszeletek hjt levgjuk, s a kenyrbelet felkockzzuk. A mogyorhagymt kettvgjuk, s a fondedny aljt bedrzsljk. A sajtokat felkockzzuk. A tejet, a tejsznt, a sajtkockkat a fondednybe tesszk, s llandan kevergetve kislngon addig olvasztjuk, mg krmes masszt kapunk. A tzrl levve belekeverjk a plinkt, s jra felforraljuk. Az almkat meghmozzuk, maghzukat kivgjuk, hsukat ngyfel vgjuk, citromlvel meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. A kenyrkockkat s az almaszeleteket fondvillval a sajtba mrtva fogyasztjuk.
Sajtfondhz s csokoldfondhz mzas ednyt hasznljunk, hsleveses fondkhz zomncozottat.
Az jramelegts tzt gy szablyozzuk, hogy tkezs eltt ppen csak rotyogjon.