Manduls-kesudis karobtorta
vizipaci 2005.03.04. 13:00
Manduls-kesudis karobtorta
Manduls-kesudis karobtorta
|

Napfivrek recept
Alapanyagok :
A tszthoz :
Teljeskirls tnklybzaliszt - 50 dkg. /Biopont termk/ Bio ndcukor - 20 dkg. /Biopont termk/ Citromhj - 1 db. Szeletelt mandula - 10 dkg. /Biopont termk/ Stpor - 1 cs. Bio vanlis szjaital - 3,5 dl. /Biopont termk/ Vaj - 40 dkg.
A krmhez :
Vaj - 10 dkg. Karob - 15 dkg. /Biopont termk/ Kesudi - 15 dkg. /Biopont termk/ Bio ndcukor - 15 dkg. /Biopont termk/ Bio vanlis rizsital - 6 dl. /Biopont termk/ Kukorica kemnyt - 10 dkg.
Az elkszts mdja :
A tszta szraz alkotelemeit sszekeverjk, majd sszedolgozzuk a vajjal s a szjaitallal. Vkonyan kiolajozott s kilisztezett tortaformba igaztjuk, 170 C-os stben megstjk.
A tzhelyen vajban feloldjuk a ndcukrot, s a karobot a rizsital felvel. Hozzadjuk a prklt kesudit. A rizsital msik felben elkeverjk a kemnytt s besrtjk vele a krmet.
A kihlt tsztn egyenletesen eltertjk a krmet. A tetejt szeletelt mandulval s friss gymlccsel dsztjk.
|
|