Reform farsangi fnk
vizipaci 2005.03.04. 12:57
Reform farsangi fnk
|
Hozzvalk 20 darabhoz:
2 dl natr szjatej (Provamel vagy Alpro) 4 dkg leszt 5 dkg porcukor (lehetleg ndcukorbl) 0,5 kg Biopont fehr tnklyliszt 6 dkg Biopont Bio margarin 1 ek. rum
Az lesztt belemorzsoljuk 1 dl langyos szjatejbe, amiben elzleg 1 kvskanl cukrot feloldottunk. A kevertlba szitlt liszt kzepbe ntjk, hozzkevernk a szlekrl egy kevs lisztet, konyharuhval letakarjuk s 15 percig kelni hagyjuk. Hozzadjuk a maradk langyos szjatejben elkevert cukrot, egy csipetnyi st, beledagasztjuk a margarint s a rumot, majd meleg helyen letakarva ktszeresre kelesztjk (kb. 20 perc). Lisztezett deszkn tgyrjuk a tsztt, 2 cm vastagra nyjtjuk, s 6-8 cm tmrj pogcsaszaggatval (vagy vkonyfal vegpohrral) kiszaggatjuk (a hulladkot sszegyrjuk s jra felhasznljuk). A korongokat lisztezett tlcra rakjuk, letakarjuk s ismt ktszeresre kelesztjk. A fnkokat tbb rszletben, mrskelten forr (180 fokos) b olajba tesszk, fed alatt 2-3 percig stjk, majd megfordtjuk s fed nlkl szintn 2-3 perc alatt kszre stjk. Paprkendre szedjk, leitatjuk, majd bven megszrjuk vanlis porcukorral. Langyosan baracklekvrral vagy ms finom lekvrral tlaljuk. |
|