Ftelek : Falafelgolyk paradicsomos kukoricasaltval |
Falafelgolyk paradicsomos kukoricasaltval
vizipaci 2005.03.04. 12:10
Falafelgolyk paradicsomos kukoricasaltval
Falafelgolyk paradicsomos kukoricasaltval
|

Napfivrek recept
Alapanyagok a falafelhez :
Csicseribors - 40 dkg. /Biopont termk/ Fokhagyma - 10 dkg. Petrezselyem zld - 2 cs. Zeller zld - 2 cs. Zsemlemorzsa - 5 dkg. BIO fehr tnklybzaliszt - 3 dkg. /Biopont termk/ S Curry Koriander Garam masala Rmai kmny Majoranna Olaj - 0,5 l.
A salthoz :
Paradicsom - 20 dkg. Kukorica - 20 dkg. Knai kel - 20 dkg. BIO ndcukor - 20 dkg. /Biopont termk/ Petrezselyem zld - 2 cs. Citrom - 2 db. S
Az elkszts mdja :
A csicseriborst elz este beztatjuk. A fokhagymval egytt ledarljuk a csicserit, majd a fszerekkel bezestjk. A zsemlemorzsval s a liszttel formzhat llagra gyrjuk. Vizes kzzel 2 cm –es golykat formzunk a masszbl, majd b olajban kistjk ket.
Saltalevet ksztnk vzbl a cukor, a citroml s a petrezselyem zld hozzadsval. A saltalbe helyezzk a ftt morzsolt kukorict, majd beleszeleteljk a friss paradicsomot s a vkonyra metlt knai kelt. |
|