A babot 12 rra beztatjuk, majd lecspgtetjk, s lbasba tesszk. Hozzadjuk a hst, a szalonnabrt, 2 liter vizet ntnk r, s belerakjuk a babrlevelet. Felforraljuk, majd kislngon msfl rig fzzk. A szalonnt felkockzzuk. A kelkposztt megtiszttjuk, a torzsjt kivgjuk, kls leveleit leszedjk, majd felszeleteljk. A burgonyt meghmozzuk. A szalonnakockkat s a petrezselymet az olaj felben megpirtjuk, majd beletesszk a kposztt, a burgonyt, 1 dl vizet, s 10 percig kislngon fzzk. A maradk olajban kln aranysznre pirtjuk a lisztet s a kukoricalisztet, majd a szalonns petrezselyemmel egytt a babos hshoz keverjk. Sval, borssal zestjk, s kislngon mg 15 percig fzzk.
J tudni
Ez egy nagyon rgi szaki tel, melynek lnyege a burgonya, a bab s a kposzta.