50 dkg tejsznes krmsajt 4-4 evkanl friss kapor s snidling 2 evkanl friss trkony 1-1 evkanl friss koriander- s mentalevl 1 gerezd fokhagyma 2,5 dl sznsavmentes svnyvz rlt bors s
A dsztshez petrezselyemlevl
ELKSZTS
A friss zldfszereket lebltjk, s finomra vgjuk. Saltstlban alaposan sszekeverjk a krmsajtot a fszerekkel s a zzott fokhagymval, majd megszzuk, megborsozzuk. Fokozatosan hozzadjuk a jegesre httt vizet, addig, amg sr levest kapunk. Ha nem elg a megadott vzmennyisg, kanalanknt adjunk hozz mg vizet. Lefedjk, s egy rra htbe tesszk. Tlals eltt, ha szksges, utfszerezzk, s jegesre httt leveses csszkbe tltjk. Petrezselyemlevelekkel dsztjk, s hidegen tlaljuk.
J tudni
Sznesebb lesz a leves, ha nhny szem retket reszelnk bele. A fszereket knyelmesen felaprthatjuk konyhai ollval.
Ha folykonyabb levesre vgyunk, a fele krmsajtot helyettestsk kaukzusi kefirrel.