A guacamole mrtshoz 2 avokd (rett) 1 citrom (leve) 2 evkanl tejszn csipetnyi Cayenne bors rlt bors s
ELKSZTS
A salsa verde mrtshoz a krmsajtot habosra keverjk, hozzadjuk az aprra vgott hagymt s olajbogyt, a zzott fokhagymt s a Worchester-szszt. Folpackkal lefedjk, s 1 rra htbe tesszk. A guacamole mrtshoz az avokdkat kimagozzuk, a hjukat levgjuk, s a gymlcshst a citromlvel, a tejsznnel, a Cayenne borssal, kevs borssal s sval turmixoljuk. A mrtst tlba ntjk, folpackkal lefedjk, s tlalsig htbe tesszk. A rpkat meghmozzuk, majd a retkek kivtelvel valamennyi zldsget hossz, vkony szeletekre vgjuk. A retkeket egszben hagyjuk. A zldsgeket a mrtsokba mrtogatva fogyasztjuk.
Nem esik ssze a felvgott zldsg, ha 1 percre jeges vzbe ztatjuk a darabkkat, majd lecspgtetjk, s megszrtjuk.