Narancsfszeres epertortcska
vizipaci 2005.03.04. 12:59
Narancsfszeres epertortcska
Narancsfszeres epertortcska
|

Napfivrek recept
Alapanyagok :
A tszthoz :
BIO Teljeskirls bzaliszt - 40 dkg. /Biopont termk/ BIO Fehr tnklybzaliszt - 10 dkg. /Biopont termk/ Karob - 20 dkg. /Biopont termk/ BIO Ndcukor - 15 dkg. /Biopont termk/ Stpor - 1,5 cs. Narancshj - 2 db. Fahj Olaj - 2 dl. Narancsl - 1 db. BIO Vanlis szjaital - 1,1 l. /Biopont termk/
A krmhez :
Nvnyi tejszn - 1,2 l. Narancshj - 2 db. Narancsl - 1 dl. Hidegen kt kemnyt - 5 dkg. Fldieper - 50 dkg.
Az elkszts mdja :
A tszthoz alaposan sszekeverjk a szraz anyagokat. A szjaitalban elkeverjk az olajat s a narancslt. A kt komponenst vatos keverssel sszedolgozzuk. A masszt vkonyan kiolajozott s kilisztezett stformba ntjk. 180-200 C -on megstjk a tsztt. Amikor elkszlt s kihlt, hrom karikra vgjuk.
A tejsznt kemny habb verjk a narancshj s –l illetve a kemnyt hozzadsval.
A tortalapokat betltjk az zestett tejsznhabbal s a megmosott, cikkekre vgott fldieperrel.
A tetejt felspricceljk a maradk habbal s feldsztjk a cikkekre vgott eperrel. |
|