40-40 dkg jrcemell s csontos marhahs 4 ftt frjtojs 3 srgarpa 2 fehrrpa fl zellergum fl karalb 1 kis fej vrshagyma 1 gerezd fokhagyma pr szem bors pr szem szegfbors s
ELKSZTS
A zldsgeket felaprtjuk, a hsokat lebltjk, s a tbbi nyersanyaggal egytt hideg vzben feltesszk fni. Egszben beletesszk a hagymt, a fokhagymt, szzuk, borsozzuk, s kislngon legalbb msfl rig fzzk. Amikor felforr, leszedjk a habjt, s hagyjuk tovbb gyngyzni. A jrcehs elbb megpuhul, mint a marhahs, ezrt elbb kell kiszedni a levesbl. Amikor a marhahs is megftt, leszrjk a levest, a csontokrl lefejtjk a hst, s a zldsgekkel, a frjtojsokkal egytt visszatesszk a levesbe. Egyet forralunk rajta, szksg szerint utzestjk, s forrn tlaljuk.