A gymbrt meghmozzuk, s vkonyan felszeleteljk. A fokhagymt kettvgjuk. A metlhagymt aprra vgjuk. A hslevest lbasba ntjk, beletesszk a csirkehst, felforraljuk, 10 percig kislngon fzzk, kzben a keletkez habot eltvoltjuk. Beletesszk a fokhagymt, a gymbrt, a szemes borsot, st, 1 evkanl aprra vgott metlhagymt, s 40 percig forraljuk, kzben a habot leszedjk. A hst kivesszk, langyosra htjk, s felkockzzuk. A paprikt hossz, vkony szeletekre vgjuk. A szezmmagot teflonban megpirtjuk. A hslevest ttrjk, hozzadjuk a hst, s jbl felforraljuk. Beletesszk a tsztt, 5 percig fzzk, majd kislngra tve hozzadjuk a maradk metlhagymt, a szjaszszt, s felforraljuk. Levesestlba ntjk. Melltesszk a paprikt, a koriandert s a szezmmagot, hogy mindenki zlse szerint fszerezhesse az telt.