Ftelek : Papriks pisztciagombcok |
Papriks pisztciagombcok
vizipaci 2005.03.04. 12:04
Papriks pisztciagombcok
|

Napfivrek recept
Papriks pisztciagombcok tejszines gombamrtsban
Alapanyagok :
A tszthoz :
Burgonya - 80 dkg. BIO fehr tnklybzaliszt - 16 dkg. /Biopont termk/ Zsemlemorzsa - 6 dkg. Szerecsendi S
A tltelkhez :
T.V. paprika - 4 dkg. Pisztcia, natr - 6 dkg. /Biopont termk/ (Vegabond) Szja burzer - 10 dkg. /Biopont termk/ Cayenne bors Rozmaring S
A mrtshoz :
Olvaolaj - 0,3 dl. Gomba - 12 dkg. Prhagyma - 2 dkg. Petrezselyem zld - 1 cs. BIO fehr tnklybzaliszt - 4 dkg. /Biopont termk/ BIO szjatejszn - 8 dl. /Biopont termk/ BIO natr szjaital - 2 dl. /Biopont termk/ Fehrbors S
Az elkszts mdja:
A tszta :
A burgonykat hjukban megfzzk, kihtjk. zestjk sval s szerecsendival. A liszt s a morzsa hozzadsval jl formlhat tsztv gyrjuk.
A tltelk :
Az apr kockra vgott paprikhoz s burizerhez keverjk a durvra trt pisztcit s a fszereket.
A tsztbl 3 cm tmrj golykat formlunk gy, hogy a kzepkben kis tltelkhalmokat helyeznk el. Gyngyz ss vzben kifzzk a gombcokat.
A mrts :
Az olajon megproljuk a prhagymt s a gombt. A szjaitalbl s a tejsznbl a liszttel habarst ksztnk. A mrtst besrtjk, majd bezestjk sval, fehrborssal s finomra vgott petrezselyem zlddel.
Tlalskor a gombcokat thzzuk a tejsznes mrtssal, s gazdagon megszrjuk petrezselyem zlddel.
|
|