Hamis korhelyleves
vizipaci 2005.03.04. 11:56
Hamis korhelyleves
|
Hozzvalk:
1 kzepes vrshagyma 3 evkanl olaj 1 kvskanl pirospaprika 50 dkg savany kposzta 1 babrlevl 3 Vegabond Partner szja pros (szjavirsli a Bioponttl) 2 dl Natr szja joghurt (Provamel, a Bioponttl) 2 evkanl liszt s, rlt bors
A finomra vgott hagymt kevs olajon megfonnyasztjuk. A tzrl lehzva a pirospaprikt belekeverjk, s a savanykposztt beleforgatjuk. Kb. egy liter vzzel felntjk, szzuk, borsozzuk s beletesszk a babrlevelet. Forrals utn kis lngon, fed alatt 35 percig fzzk. A karikra vgott szjavirslit beletesszk, mejd jabb 4-5 percig fzzk. A szjajoghurtot a liszttel simra keverjk, kevs levessel higtjuk, majd a levest behabarjuk vele. jabb 2-3 percig, besrsdsig forraljuk. |
|