1,5 kg burgonya 15-15 dkg ecetes gyngyhagyma s csemegeuborka 10 dkg fstlt pulykamellfil 15 dkg bajor sonka s baconszalonna 4 nagy uborka 8 konyhaksz leveles pogcsa 2 dkg vaj 1 kg sajt rlt bors csipetnyi tengeri s
ELKSZTS
1. A burgonyt megmossuk, s ss vzben, hjban megfzzk. A hagymkat s a nagy uborkkat lecspgtetjk. A hst hideg tnyrokra osztjuk.
2. Az uborkkat vastag karikkra vgjuk. 4 szelet bajor sonkt flretesznk, a maradkot harmonikaszeren sszehajtjuk, s a hagymkkal meg az uborkakarikkkal vltakozva mini nyrsakra hzzuk. A flretett sonkt aprra vgjuk, s ezzel a pogcskat megtltjk, kzepket kiss kzben benyomkodjuk. Grillen pirosra stjk. A csemegeuborkkat a pulykaszeletekbe gngyljk.
3. A baconszalonnt aprra vgjuk. 4 nagy burgonya tetejt ("kalapjt") levgjuk. Tetejket keresztben bemetsszk, hsukat kivjjuk, s a szalonnakockkkal, a sval, a vajjal s borssal simra kevernk, majd ezzel megtltjk a burgonykat. Grillen pirosra stjk.
4. A sajtot kettvgjuk, a felt raclettestbe tesszk, s grillen aranysznre, enyhn folysra grillezzk. Fakssel a hs s a pogcsk mell "faragjuk". Borssal megszrva knljuk.